Feyenoord herpakt zich met ruime zege op FC Twente Gepubliceerd op 29-9-2019 | Via fox sports

Feyenoord heeft zich overtuigend hersteld van de midweekse zeperd tegen AZ. De Rotterdammers versloegen FC Twente in eigen huis met ruime cijfers: 5-1.

Feyenoord kon de zege goed gebruiken na de tegenvallende resultaten van de laatste anderhalve week. De ploeg van Jaap Stam verloor van Glasgow Rangers (1-0), speelde op de valreep gelijk bij FC Emmen (3-3) en ging hard onderuit tegen AZ (0-3).

Vliegende start

Feyenoord kende tegen Twente een vliegende start, nadat Steven Berghuis al na zes minuten de score had geopend. De veelbesproken aanvaller werd op de rechterflank weggestuurd door Rick Karsdorp, trok naar binnen en rondde af in de korte hoek.

Een kwartier later trok Twente de stand weer gelijk, al had het hierbij een fout van Jens Toornstra nodig. Een mislukte breedtepass van de middenvelder bracht Haris Vuckic en Aitor Cantalapiedra in stelling, waarna de laatste koelbloedig bleef.

Sam Larsson

Drie minuten later stond Feyenoord door Sam Larsson echter alweer op voorsprong na een goed schot van buiten het strafschopgebied. Aan het begin van de tweede helft verdween een voorzet van de Zweed via het hoofd van Twente-aanvoerder Peet Bijen tegen het net voor de 3-1.

In het laatste kwart van de wedstrijd liep Feyenoord  verder uit na een intikker van Luis Sinisterra en de tweede treffer van Larsson, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van keeper Joël Drommel.

Feyenoord klom dankzij de zege naar de zesde plaats op de ranglijst met dertien punten uit acht duels. Nummer acht Twente heeft een punt minder. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Maximale flexibiliteit in nieuwe speeldagenkalender 2020-21 Gepubliceerd op 26-6-2020
Eredivisie
‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ Vanaf 1 augustus live op FOX Sports Gepubliceerd op 25-6-2020
Eredivisie
De bal gaat snel weer rollen in de Eredivisie Gepubliceerd op 24-6-2020