Feyenoord klopt FC Groningen en blijft ongeslagen Gepubliceerd op 8-11-2020 | Via fox sports

Feyenoord heeft nog altijd de ongeslagen status in de Eredivisie. Thuis werd er met 2-0 gewonnen van FC Groningen. Lutsharel Geertruida en Steven Berghuis maakten de doelpunten bij de Rotterdammers.

Na vijftig minuten spelen kopte rechtsback Lutsharel Geertruida een corner van Steven Berghuis achter Groningen-goalie Sergio Padt: 1-0. In de slotfase duwde Damil Dankerlui in het strafschopgebied Ridgeciano Haps in de rug. Danny Makkelie trok een rode kaart en gaf een penalty, die vlekkeloos werd benut door Berghuis. Het was de zevende treffer van de Feyenoord-captain dit seizoen.

Beide ploegen kenden geen vlekkeloze voorbereiding, FC Groningen-trainer Danny Buijs kon vanwege trieste privéomstandigheden zijn elftal niet kon coachen. Feyenoord-doelman Justin Bijlow moest geblesseerd afhaken in de warming-up. Hij zal zich maandag ook niet melden bij het Nederlands elftal. "Hij is nu naar het ziekenhuis om foto's te maken", zei Dick Advocaat na afloop.
 

Ongeslagen status 
Dick Advocaat blijft met Feyenoord nog altijd ongeslagen. De Rotterdammers hebben drie punten minder dan koplopers Ajax en Vitesse. Onder Advocaat heeft Feyenoord nu 22 Eredivisieduels op rij niet verloren.

Voor FC Groningen, dat de beste seizoenstart kende sinds tien jaar, komt er een einde aan een ongeslagen serie van vier wedstrijden.
(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vanavond live in speelronde 3 van de eDivisie: topper Ajax - PSV Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Prachtig eerbetoon Doesburg en Danilo in voetsporen Romário Gepubliceerd op 24-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020