Feyenoord maakt werk van komst investeerder Gepubliceerd op 13-11-2020 | Via fox sports

Feyenoord maakt werk van het binnenhalen van een investeerder. De Rotterdamse voetbalclub wil een deel van de aandelen verkopen om daarmee financieel slagvaardiger te worden.

Feyenoord heeft de internationale investeringsbank Lazard ingeschakeld om dat proces voor te bereiden en te begeleiden.

De Rotterdammers hebben het in financieel opzicht lastig en worden al geruime tijd in verband gebracht met investeerders, ook vanuit het buitenland. Vooral vanuit de Verenigde Staten is interesse in Feyenoord, dat in financieel opzicht aanzienlijk minder slagkracht heeft dan Ajax en PSV.

"Feyenoord heeft de ambitie om structureel mee te doen om de prijzen en de club naar een hoger sportief niveau te brengen, zowel nationaal als internationaal", staat in een verklaring. "Het externe kapitaal is nodig om deze ambitie te realiseren en zal aangewend worden om verder te investeren in de selectie, het scoutingsapparaat en de jeugdopleiding."

De directie en raad van commissarissen van Feyenoord hebben in overleg met de huidige aandeelhouders, de Stichting Continuïteit Feyenoord en de Vrienden van Feyenoord, besloten om de volgende stap te zetten in het proces. Het financieel adviesbureau Lazard gaat de club daarbij helpen. De beoogde kapitaalinjectie staat volgens Feyenoord "in principe" los van de gesprekken die al jarenlang aan de gang zijn over de komst van een nieuw stadion. Indien gewenst kunnen potentiële investeerders echter ook investeren in het stadion.

Feyenoord benadrukt dat het proces gaande is. "Er is op dit moment geen garantie dat er een transactie plaats zal vinden. Wat vaststaat, is dat de onafhankelijkheid en het unieke karakter van Feyenoord behouden zullen blijven. Verdere mededelingen zullen worden gedaan als daar aanleiding toe is." (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020