Feyenoord mist vier spelers na positieve coronatest Gepubliceerd op 2-4-2021 | Via ESPN

Speler positief getest, drie in quarantaine.

Een voetballer van Feyenoord heeft deze week positief getest op het coronavirus. Hij vertoonde symptomen van Covid-19 en werd daarom tussentijds getest, wat een positieve uitslag opleverde. Drie andere spelers zijn preventief in quarantaine gegaan, omdat zij langer dan een kwartier nauw in contact zijn geweest met de betreffende speler.

Dick Advocaat kon op de persconferentie geen uitspraken doen over de identiteit van de spelers, wel werd duidelijk dat er basisspelers bij zitten, maar ook dat er geen internationals tot het viertal behoren. Een speler is besmet geraakt in tijdens de interlandbreak in contact geweest met drie andere spelers.

De vier spelers ontbreken zondag in de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Fortuna Sittard (aftrap 12.15 uur). Zoals gebruikelijk in de aanloop naar een wedstrijd zijn alle spelers en stafleden vrijdag getest op het coronavirus. De testuitslagen komen uiterlijk zaterdag binnen.

Het is volgens Feyenoord de eerste keer sinds begin oktober dat een speler van de Rotterdamse club positief test op corona.

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021