Feyenoord mist vijf spelers na positieve coronatesten Gepubliceerd op 2-4-2021 | Via ESPN

Speler positief getest, drie in quarantaine.

Bij Feyenoord is een tweede speler besmet met het coronavirus. Dat bleek uit de reguliere testronde van vrijdagochtend. Eerder op de dag werd het eerste coronageval bij de Rotterdamse club bekend. Afgezien van deze spelers gingen ook drie teamgenoten in quarantaine, die nauw contact met een van de twee hadden gehad.

Een speler vertoonde symptomen van Covid-19 en werd tussentijds getest, wat een positieve uitslag opleverde. Drie andere spelers zijn daarom preventief in quarantaine gegaan, omdat zij langer dan een kwartier nauw in contact zijn geweest met de betreffende speler. Op vrijdagochtend bleek bij de reguliere testronde dus nog een speler besmet.

Dick Advocaat zei eerder op de dag geen idee te hebben hoe een speler besmet is kunnen raken. "Dat vind ik het moeilijke aan deze pandemie, hoe krijg je zoiets? Je probeert het zoveel mogelijk te voorkomen, maar het is niet te voorkomen want je ziet het niet", zei de 73-jarige trainer. 

De vijf spelers ontbreken zondag in de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Fortuna Sittard (aftrap 12.15 uur). Het is volgens Feyenoord de eerste keer sinds begin oktober dat een speler van de Rotterdamse club positief test op corona.

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021