Feyenoord na comeback langs blunderend Hoffenheim Gepubliceerd op 8-1-2020 | Via fox sports

Feyenoord heeft TSG Hoffenheim bij een oefenduel met 3-2 verslagen. Het Duitse Bundesliga-team van Alfred Schreuder kwam op een 2-0 voorsprong, maar mede door twee enorme Hoffenheim-blunders en een heerlijke stift van Jens Toornstra won Feyenoord alsnog. Justin Bijlow maakte zijn rentree onder de lat bij de Rotterdammers.

Bijlow was een opvallende naam in een verder vertrouwde opstelling van Feyenoord onder Dick Advocaat. Naast Kenneth Vermeer ontbrak alleen Leroy Fer in de basiself, voor hem speelde Renato Tapia. Bij Hoffenheim had Schreuder geen Nederlanders in de basisopstelling gezet. Jürgen Locadia begon op de reservebank.

Na een half uur kwam Feyenoord op achterstand, Christoph Baumgartner rondde een goede aanval van de Duitsers af. Het Rotterdamse centrum met Marcos Senesi en Eric Botteghin werd uit elkaar gespeeld, doelman Bijlow was kansloos: 1-0. In de tweede helft verdubbelde Sebastian Rudy de voorsprong van Hoffenheim, opnieuw had de Feyenoord-defensie geen antwoord op het vlotte combinatiespel van de ploeg van Schreuder.

Een nederlaag leek onafwendbaar tot Philipp Pentke - normaal gesproken reservedoelman - hopeloos in de fout ging. Bij het uitverdedigen schoof hij de bal zo in de voeten van Jens Toornstra, Luciano Narsingh kon vervolgens geheel vrij de 2-1 binnenlopen. Narsingh zorgde na een counter ook voor de 2-2. Het Duitse foutenfestival was toen nog niet voorbij, twee minuten voor tijd schonk Florian Grillitsch Jens Toornstra dé kans op 3-2. Toornstra faalde niet en scoorde met een heerlijke stift over de doelman. (FOX Sports)Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020