Feyenoord pakt volle buit in Venlo, maar ziet topscorer Berghuis uitvallen Gepubliceerd op 13-12-2020 | Via fox sports

Feyenoord heeft zich gerevancheerd op de zeperd tegen Wolfsberger AC in de Europa League donderdag. De ploeg van Dick Advocaat pakte na een doelpuntloze eerste helft door tegen VVV Venlo: 0-3. Jens Toornstra werd het goudhaantje met twee doelpunten.

VVV moest het zonder keeper Thorsten Kirschbaum stellen, die terugkeerde van een coronabesmetting, maar zich zondagochtend niet goed voelde en dus nam Delano van Crooij voor de tweede week op rij zijn plaats in. Die kreeg in de eerste 10 minuten al een paar ballen in zijn richting, waaronder een schot van João Carlos Teixeira, die de voorkeur kreeg boven Mark Diemers van trainer Dick Advocaat.

De thuisploeg was niet kansloos, maar gaf ook veel kansen weg en kwam vooral goed weg toen Orkun Kökçü na een half uur van afstand de lat raakte en Nicolai Jørgensen daarna de kans in de kluts niet verzilverde.

Feyenoord pakt door

Vlak na rust zag trainer Hans de Koning zijn spits Giorgos Giakoumakis uitvallen na een duel met Uroš Spajić. Josua John verving de topscorer van de competitie. 

Nadat Luis Sinisterra na 10 maanden blessureleed zijn rentree op de Nederlandse velden had gemaakt, hielp Toornstra de Rotterdammers over het dooie punt heen met een knal van afstand. De ban leek daarmee gebroken, want niet veel later maakte Steven Berghuis zijn tiende van het seizoen, eveneens met een poeier van buiten de zestien. Toen Toornstra na een individuele actie in twee pogingen Van Crooij nogmaals verschalkte, was de wedstrijd gespeeld. 

En dus wist Feyenoord na vijf wedstrijden met puntenverlies (alle competities) weer eens de drie punten te pakken. Een smet op de wedstrijd was dat aanvoerder en topscorer Steven Berghuis in de slotfase met een blessure naar de kant moest. Met de winstpartij gaat de ploeg van Advocaat Vitesse voorbij op de ranglijst. De Venloërs blijven op negen punten staan. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021