Feyenoord prijst zich gelukkig met minimale zege op PEC Gepubliceerd op 1-12-2019 | Via fox sports

Feyenoord heeft in De Kuip een minimale zege op PEC Zwolle geboekt. Steven Berghuis kroonde zich tot matchwinner door in de eerste helft al de eindstand op 1-0 te bepalen.

Luis Sinisterra liet als eerste het net bollen in De Kuip, maar stond buitenspel toen hij afdrukte. De treffer van de Colombiaan werd daarom teruggedraaid. Even later liet Nicolai Jørgensen, die in de basis begon, na om zijn ploeg alsnog op voorsprong te zetten. Vanuit een niet te missen positie schoot de Deense spits over het Zwolse doel.

Steven Berghuis schoot wél raak. De openingstreffer van de nummer tien betekende een verbetering van zijn persoonlijke record. Het was zijn vijftiende doelpunt dit kalenderjaar. In 2017 maakte de aanvaller in totaal veertien goals. Feyenoord verzuimde in de eerste helft meer afstand te nemen en ging daardoor rusten met een 1-0 voorsprong.

PEC kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer. De ploeg van John Stegeman dook meerdere malen op voor Feyenoord-doelman Nick Marsman. De goalie van de Rotterdammers hield zijn ploeg op de been met een aantal goede reddingen. Sean Huiberts kreeg de grootste kans op de gelijkmaker, maar het was opnieuw Marsman die PEC dwarszat. 

In een spannende slotfase, waarin het spel op en neer ging, vielen geen doelpunten meer waardoor het 1-0 bleef. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Maximale flexibiliteit in nieuwe speeldagenkalender 2020-21 Gepubliceerd op 26-6-2020
Eredivisie
‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ Vanaf 1 augustus live op FOX Sports Gepubliceerd op 25-6-2020
Eredivisie
De bal gaat snel weer rollen in de Eredivisie Gepubliceerd op 24-6-2020