Feyenoord prijst zich gelukkig met minimale zege op PEC Published on 1-12-2019 | By fox sports

Feyenoord heeft in De Kuip een minimale zege op PEC Zwolle geboekt. Steven Berghuis kroonde zich tot matchwinner door in de eerste helft al de eindstand op 1-0 te bepalen.

Luis Sinisterra liet als eerste het net bollen in De Kuip, maar stond buitenspel toen hij afdrukte. De treffer van de Colombiaan werd daarom teruggedraaid. Even later liet Nicolai Jørgensen, die in de basis begon, na om zijn ploeg alsnog op voorsprong te zetten. Vanuit een niet te missen positie schoot de Deense spits over het Zwolse doel.

Steven Berghuis schoot wél raak. De openingstreffer van de nummer tien betekende een verbetering van zijn persoonlijke record. Het was zijn vijftiende doelpunt dit kalenderjaar. In 2017 maakte de aanvaller in totaal veertien goals. Feyenoord verzuimde in de eerste helft meer afstand te nemen en ging daardoor rusten met een 1-0 voorsprong.

PEC kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer. De ploeg van John Stegeman dook meerdere malen op voor Feyenoord-doelman Nick Marsman. De goalie van de Rotterdammers hield zijn ploeg op de been met een aantal goede reddingen. Sean Huiberts kreeg de grootste kans op de gelijkmaker, maar het was opnieuw Marsman die PEC dwarszat. 

In een spannende slotfase, waarin het spel op en neer ging, vielen geen doelpunten meer waardoor het 1-0 bleef. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019