Feyenoord sluit eerste seizoenshelft af met zege op tiental Utrecht Gepubliceerd op 22-12-2019 | Via fox sports

Feyenoord heeft een bewogen eerste seizoenshelft met een zege afgesloten. Onder leiding van trainer Dick Advocaat wonnen de Rotterdammers op bezoek bij FC Utrecht dankzij een fraaie treffer van Jens Toornstra: 1-2.

In een vermakelijke eerste helft opende Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü na een kwartier de score. FC Utrecht-keeper Maarten Paes had geen antwoord op een prachtig afstandsschot van Kökcü. Twee minuten later kwamen de Domstedelingen alweer langszij. Uit een hoekschop kopte Justin Hoogma overtuigend raak. 

Feyenoord sloot een bewogen kalenderjaar uiteindelijk alsnog met een zege af. In de tweede helft schoot Jens Toornstra op aangeven van Tyrell Malacia fraai raak: 1-2.

Vlak voor tijd werd doelpuntenmaker Hoogma met rood van het veld gestuurd, na een overtreding op Luis Sinisterra. De 21-jarige verdediger is de eerste speler van Utrecht met een goal én een rode kaart in een Eredivisie-duel sinds Joris van Overeem op 19 augustus 2018.

Feyenoord is onder Advocaat nog altijd ongeslagen in de Eredivisie. Zeven competitieduels leverden zeventien punten op. Met een totaal van 31 punten gaat Feyenoord als nummer vijf van de ranglijst de winterstop in. FC Utrecht heeft twee punten minder. (FOX Sports/ANP) 

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020