Argentijnse spits Pratto op weg naar Feyenoord Gepubliceerd op 28-12-2020 | Via fox sports

Lucas Pratto heeft zijn zinnen gezet op een tijdelijke overgang naar Feyenoord. De spits van River Plate vertrekt snel naar Rotterdam, waar hij medisch gekeurd zal worden. De Argentijn wacht de beladen stadsderby van 3 januari tegen Boca Juniors niet eens meer af.

Pratto, vijfvoudig international van Argentinië, is geen basisspelers bij River Plate. Maar technisch directeur Enzo Francescoli ziet hem niet graag vertrekken. "Hij heeft aan mij en onze trainer verteld dat hij zijn loopbaan daar wil voortzetten", vertelde de oud-aanvaller dinsdag aan Argentijnse verslaggevers. "Lucas wil deze kans grijpen. Voor hem is het een mooie kans. Feyenoord is een grote club in Nederland. Ik begrijp hem wel."

Feyenoord heeft na de huurperiode van een halfjaar ook een optie tot koop bedongen. Met de huur van Pratto krijgt trainer Dick Advocaat wat hij wil. Nicolai Jørgensen is namelijk al een tijd uit vorm, Robert Bozeník is nog herstellende van een blessure en de talentvolle Naoufal Bannis is voorlopig nog te licht bevonden. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021