Feyenoord verzuimt te winnen van Vitesse zonder Slutskiy Gepubliceerd op 8-12-2019 | Via fox sports

Vitesse heeft in de eerste wedstrijd zonder Leonid Slutskiy een punt gepakt. Tegen Feyenoord werd het in eigen huis 0-0.

Met het gelijkspel deed met name Feyenoord zichzelf tekort. De Rotterdammers hadden veruit de beste kansen maar slaagden er niet in Vitesse-doelman Remko Pasveer te passeren. 

De meeste opwinding zat in het begin van het duel. Na tien minuten veroorzaakte Feyenoord-doelman Nick Marsman een penalty, die vervolgens werd gemist door Tim Matavz. Marsman lag in de goede hoek en maakte zijn eigen fout goed.

Scheidsrechter Pol van Boekel wilde de strafschop opnieuw laten nemen en gaf Marsman geel voor te vroeg uitlopen. Die beslissing draaide de arbiter snel terug dankzij de VAR, de gele kaart werd geannuleerd en het bleef 0-0. 

Niet veel later had het alsnog 1-0 kunnen zijn, maar Bazoer raakte de lat boven Marsman. Halverwege de eerste helft kantelde het duel. Feyenoord kreeg kansen: via Nicolai Jørgensen, die wild naast schoot, en via Jens Toornstra die uit een vrije trap de lat raakte.

Ook na rust bleven de beste kansen voor Feyenoord en was het eigenlijk een wonder dat het na 70 minuten nog 0-0 stond. Steven Berghuis schoot op aangeven van Tyrell Malacia net naast, Luis Sinisterra schoot tegen doelman Pasveer op, die ook op een kopbal van Eric Botteghin een hand tegen de bal kreeg.

Sinisterra kreeg de bal wel in het doel, nadat Orkun Kökcü tegen de onderkant van de lat had geschoten. Het doelpunt ging niet door omdat Jørgensen eerst de bal nog had beroerd en in buitenspelpositie had gestaan.

Vitesse pakte na vijf nederlagen voor het eerst weer een punt. Dat deed de ploeg met Joseph Oosting als interim-coach op de bank. Hij verving Slutskiy, de Russische trainer die vorige week opstapte. Dick Advocaat behield zijn ongeslagen status. Onder de opvolger van Jaap Stam haalde Feyenoord elf punten in vijf duels. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020