Feyenoord koploper na overwinning op Willem II Gepubliceerd op 4-10-2020 | Via fox sports

Feyenoord blijft maar scoren in de Eredivisie. De ploeg van Dick Advocaat was met 4-1 te sterk voor Willem II. In Tilburg kwamen Ridgeciano Haps, Bryan Linssen en Steven Berghuis (twee) tot scoren namens de bezoekers. Berghuis bracht zijn competitietotaal op zes treffers. Daarmee is hij momenteel de topscorer van de Eredivisie.

 

Advocaat kwam in Tilburg zowel achterin als voorin mankracht tekort, deels door blessures en een tweetal coronagevallen in de A-selectie. De Servische huurling Uros Spajic maakte noodgedwongen zijn debuut in de Rotterdamse defensie, hoewel hij daar volgens Advocaat nog niet helemaal aan toe was. Voorin speelde Bryan Linssen centraal, met Mark Diemers en aanvoerder Steven Berghuis op de flanken.

Het centrale verdedigingsduo Marcos Senesi/Spajic oogde aanvankelijk nog wat onwennig. Dat was in de dertiende minuut goed zichtbaar. Uit een hoekschop kon de vrijstaande Vangelis Pavlidis de bal van dichtbij intikken, 1-0. Kort daarna was het alweer gelijk dankzij Ridgeciano Haps. Hij zette met de hulp van João Carlos Teixeira een aanval op die hij zelf afrondde: 1-1.

Feyenoord had na de gelijkmaker een overwicht. Linssen liet de grootste kans liggen. Hij schoot de bal in riante positie tegen doelman Robbin Ruiter. Kort na de rust was Linssen wel trefzeker. Hij kreeg de bal zomaar voor het inschieten en maakte deze keer geen fout: 1-2.

In de 56e minuut besliste Berghuis het duel met een droge knal. Opnieuw kwam de assist op naam van Teixeira. Met name Linssen was daarna nog een paar keer dicht bij zijn tweede treffer. Namens Willem II raakte Mike Trésor uit een vrije trap de bovenkant van de lat voordat Berghuis met een fraaie draaibal, na een fout bij Ruiter, de eindstand bepaalde: 1-4.  (FOX Sports/ANP)

 

Uitgelicht

Eredivisie
FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Heldhaftig Heerenveen op jacht naar beste seizoenstart ooit Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Spandoeken met fans zichtbaar op tribunes Heracles Almelo Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Stagevacature: social media Eredivisie 2021 Gepubliceerd op 14-10-2020
Eredivisie
41 wijzigingen in Eredivisie door Europees succes Gepubliceerd op 12-10-2020