Feyenoord wederom zonder zege na fraai zondagsschot Dresevic Published on 11-8-2019 | By fox sports

Feyenoord heeft na het gelijkspel van vorige week thuis tegen Sparta (2-2) opnieuw niet weten te winnen. De Rotterdammers keken lang tegen een 0-1 voorsprong aan, maar Ibrahim Dresevic poeierde die laat aan flarden: 1-1.

​Bij Feyenoord maakte Rick Karsdorp zijn rentree. De rechtsback kwam deze zomer op huurbasis over van AS Roma, de club waar hij in 2017 via Feyenoord neerstreek.

Strafschoppen

Al na krap twaalf minuten spelen kreeg Heerenveen een uitgelezen mogelijkheid de score te openen, toen Eric Botteghin Rodney Kongolo vloerde. De strafschop van Jens Odgaard die volgde werd echter op katachtige wijze door Kenneth Vermeer uit het doel gehouden.

De eerste helft leek vervolgens doelpuntloos te eindigen, totdat ook Feyenoord een strafschop toegekend kreeg. Weer was Botteghin betrokken bij de aanleiding, dit maal in zijn voordeel. Een kopbal van de Feyenoord-captain belandde op de arm van Sherell Floranus, waarna Steven Berghuis niet faalde vanaf elf meter: 0-1.

De treffer van Berghuis was alweer zijn zevende in zijn elf duels met sc Heerenveen.

In een vrij gezapige tweede helft waren de Friezen dicht bij de gelijkmaker, ware het niet dat Berghuis een schot van Chidera Ejuke van de lijn hield. 

Lang leek Feyenoord zijn eerste zege van het seizoen te boeken, maar Dresevic joeg van een meter of 35 die droom in duigen. (FOX Sports)

 

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019