FIFA nomineert Ten Hag voor coach van het jaar Gepubliceerd op 31-7-2019 | Via fox sports

Erik ten Hag is een van de tien genomineerden voor de verkiezing van beste coach ter wereld in het mannenvoetbal. Wereldbond FIFA presenteerde de naam van de trainer van Ajax, die afgelopen seizoen zeer succesvol was bij de Amsterdammers.

Ten Hag won met Ajax de landstitel, de beker en bereikte de laatste vier in de Champions League.

Ten Hag bevindt zich in het gezelschap van onder anderen de Duitser Jürgen Klopp, die met Liverpool de Champions League won, en de Spanjaard Pep Guardiola, die Manchester City naar de titel in de Premier League loodste. Ook de Braziliaanse bondscoach Tite, de Franse bondscoach Didier Deschamps en de Portugese bondscoach Fernando Santos zijn genomineerd.

Fans, journalisten, bondscoaches en aanvoerders van nationale teams kunnen vanaf woensdag online hun stem uitbrengen. De winnaar wordt maandag 23 september bekend tijdens het gala van de FIFA Football Awards in Milaan.

Wiegman weer genomineerd 

Bondscoach Sarina Wiegman van de Nederlandse voetbalsters is genomineerd voor de beste coach in het vrouwenvoetbal. Wiegman dankt haar nominatie aan de verrichtingen van Oranje op het afgelopen WK in Frankrijk. Nederland haalde daar de finale, waarin het verloor van de Verenigde Staten. De bondscoach was in 2017 al eens de beste coach van een vrouwenteam. Dat jaar won ze met de 'Leeuwinnen' de Europese titel.(FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019