Flinke tegenvaller Twente: Tukkers machteloos onderuit tegen RKC Gepubliceerd op 27-11-2020 | Via fox sports

FC Twente begon jubelend aan dit Eredivisie-seizoen en een zege op RKC Waalwijk zou de Tukkers zelfs op hetzelfde puntenaantal als Feyenoord brengen, maar de ploeg van trainer Ron Jans was in eigen huis niet opgewassen tegen de nieuwe nummer elf van de Eredivisie en verloor vrij kansloos met 0-2.

In de openingsfase leek het er ook 'gewoon' op dat Twente de goede vorm van de seizoensstart doortrok in het duel met RKC: de ploeg was beter, kreeg meer kansen en speelde met vertrouwen. Maar plotseling kwam RKC via Cyril Ngonge op voorsprong. 

Daarna was Twente geen schim meer van wat het in de openingsfase was. Na geblunder van Kik Pierie zette Finn Stokkers de bezoekers zelfs op 0-2. 

Beide assists kwamen op naam van Ola John, die als speler van RKC voor even terug was op het oude nest.

De zeperd van Pierie was tekenend voor hoe de avond zich vervolgens manifesteerde in De Grolsch Veste. Twente had geen aanspraak meer op een resultaat, RKC kon de wedstrijd met speels gemak uitspelen.

RKC doet goede zaken met de overwinning in Enschede: de ploeg van Fred Grim boekt de tweede zege van het seizoen en staat nu elfde in de Eredivisie. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021