Fortuinlijk Fortuna dankt Koselev voor zege op ADO Gepubliceerd op 9-11-2019 | Via fox sports

Fortuna Sittard heeft tegen ADO Den Haag drie belangrijke punten uit het vuur gesleept: 1-0. Doelman Alexei Koselev was de grote uitblinker bij de thuisploeg.

Amadou Ciss maakte in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor de spits uit Senegal was het zijn vijfde treffer van het seizoen.

Over geluk had Fortuna niet te klagen. Lex Immers was tot driemaal toe dicht bij de gelijkmaker. Hij kopte op de lat en stuitte in kansrijke positie op de uitstekend keepende Koselev. Immers wist ook te scoren, maar die treffer werd afgekeurd omdat de ingevallen Tomas Necid (die de bal onderweg nog van richting veranderde) buitenspel stond.

Ook in de slotfase stond Koselev meerdere malen zijn mannetje. Diep in blessuretijd kreeg ADO nog een grote kans op de gelijkmaker, maar de Moldavische keeper keerde een gevaarlijk schot van Crysencio Summerville. 

Kramer

In de 37ste minuut liet Michiel Kramer zijn frustraties de vrije loop en ontving geel voor een nare overtreding. Na rust liet Fons Groenendijk zijn spits uit voorzorg achter in de kleedkamer, bang dat hij wellicht nog een kaart zou krijgen.

Groenendijk moest in de slotfase ook een opstootje sussen nadat zijn verdediger Tom Beugelsdijk een harde overtreding op Ciss had gemaakt. Beugelsdijk kreeg geel voor zijn onbesuisde actie.

Fortuna klimt dankzij de zege voorlopig naar de veertiende plaats op de ranglijst. ADO is nu de nummer zestien van de Eredivisie, met negen nederlagen in dertien wedstrijden. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Maximale flexibiliteit in nieuwe speeldagenkalender 2020-21 Gepubliceerd op 26-6-2020
Eredivisie
‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ Vanaf 1 augustus live op FOX Sports Gepubliceerd op 25-6-2020
Eredivisie
De bal gaat snel weer rollen in de Eredivisie Gepubliceerd op 24-6-2020