Fortuinlijk Fortuna dankt Koselev voor zege op ADO Published on 9-11-2019 | By fox sports

Fortuna Sittard heeft tegen ADO Den Haag drie belangrijke punten uit het vuur gesleept: 1-0. Doelman Alexei Koselev was de grote uitblinker bij de thuisploeg.

Amadou Ciss maakte in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor de spits uit Senegal was het zijn vijfde treffer van het seizoen.

Over geluk had Fortuna niet te klagen. Lex Immers was tot driemaal toe dicht bij de gelijkmaker. Hij kopte op de lat en stuitte in kansrijke positie op de uitstekend keepende Koselev. Immers wist ook te scoren, maar die treffer werd afgekeurd omdat de ingevallen Tomas Necid (die de bal onderweg nog van richting veranderde) buitenspel stond.

Ook in de slotfase stond Koselev meerdere malen zijn mannetje. Diep in blessuretijd kreeg ADO nog een grote kans op de gelijkmaker, maar de Moldavische keeper keerde een gevaarlijk schot van Crysencio Summerville. 

Kramer

In de 37ste minuut liet Michiel Kramer zijn frustraties de vrije loop en ontving geel voor een nare overtreding. Na rust liet Fons Groenendijk zijn spits uit voorzorg achter in de kleedkamer, bang dat hij wellicht nog een kaart zou krijgen.

Groenendijk moest in de slotfase ook een opstootje sussen nadat zijn verdediger Tom Beugelsdijk een harde overtreding op Ciss had gemaakt. Beugelsdijk kreeg geel voor zijn onbesuisde actie.

Fortuna klimt dankzij de zege voorlopig naar de veertiende plaats op de ranglijst. ADO is nu de nummer zestien van de Eredivisie, met negen nederlagen in dertien wedstrijden. (FOX Sports/ANP)

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019