Fortuna beëindigt reeks nederlagen met klinkende zege op Emmen Gepubliceerd op 15-3-2019 | Via fox sports

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond een klinkende zege geboekt op FC Emmen. In Limburg werd het 3-1.

Al na twee minuten was het raak. Een corner van Fortuna Sittard werd knullig in eigen doel gewerkt door Andrej Lukic. De VAR moest er aan te pas komen vanwege een vermeende overtreding, maar scheidsrechter Danny Makkelie keurde de goal goed. Zo was de snelste tegentreffer voor FC Emmen in de Eredivisie een feit. 

Na achttien minuten verdubbelde Lisandro Semedo de score met een goal met een speciaal tintje. De 2-0 betekende de snelste 2-0 voorsprong voor Fortuna Sittard in de Eredivisie sinds 19 maart 2000 (toen ook na achttien minuten, tegen Sparta Rotterdam). 

Dit leek de ruststand te worden, maar vlak voor de thee deed de thuisploeg nóg een duit in het zakje. Andrija Novakovich was de maker en zorgde voor de 3-0. De tweede helft was qua productiviteit een stuk minder levendig, al scoorde Mark Diemers wel de 4-0, ware het niet dat de fraaie treffer van de middenvelder werd afgekeurd. 

FC Emmen was op zoek naar een aansluitingstreffer, maar Glenn Bijl gooide roet in het eten. De Emmen-speler haalde een doorgebroken Novakovich neer en moest na toedoen van de VAR inrukken. Met tien man hield de uitploeg de schade beperkt en scoorde het in blessuretijd zelf nog één keer. Reuven Niemeijer was na een lage voorzet vanaf links de maker: 3-1. 

Zo boekte de ploeg van Kevin Hofland na vier nederlagen op rij weer eens een zege in de Eredivisie. Door de overwinning staan de Limburgers op een twaalfde plek. FC Emmen staat op een zestiende plaats op de Eredivisie-ranglijst en moet uitkijken voor nacompetitievoetbal. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020
Eredivisie
De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Eredivisie Shirt Festival: Willem II mooiste shirt aller tijden, nét voor Feyenoord en Ajax Gepubliceerd op 8-5-2020
Eredivisie
Vandaag is het #VoetbalShirtVrijdag Gepubliceerd op 8-5-2020