Fortuna haalt met doelman Van Osch tweede zomeraanwinst in huis Gepubliceerd op 19-5-2020 | Via fox sports

Fortuna Sittard heeft de tweede zomerversterking binnen. Yanick van Osch maakt per 1 juli de overstap van Jong PSV naar de Limburgers, waar hij voor twee seizoenen tekent, inclusief een optie voor een extra seizoen.

De 23-jarige sluitpost is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV, waar hij het namens Jong PSV tot slechts drie optredens in de Keuken Kampioen Divisie schopte. Van Osch kwam voor verschillende nationale jeugdelftallen uit, waaronder eenmaal voor Jong Oranje. 

"Ik ben enorm blij met deze nieuwe uitdaging," aldus de tweede versterking van Fortuna na Roel Janssen. "Fortuna Sittard is een mooie club. Ik kan niet wachten om hier in Sittard op het veld te staan en de club te helpen met het realiseren van hun sportieve ambities." 

Technisch manager Sjors Ultee over de komst van Van Osch. "We halen met Yanick een talentvolle doelman in huis. Hij heeft ervaring opgedaan bij een uitstekende jeugdopleiding en bij diverse nationale jeugdelftallen. Yanick krijgt bij ons de kans om de volgende stap in zijn carrière te zetten. Een goede match met wat wij zochten voor het invullen van deze positie."

Van Osch moet bij Fortuna Sittard concurreren met Alexei Koselev, die de afgelopen twee seizoenen het doel van de Eredivisionist verdedigde. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020
Eredivisie
De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Eredivisie Shirt Festival: Willem II mooiste shirt aller tijden, nét voor Feyenoord en Ajax Gepubliceerd op 8-5-2020