Fortuna Sittard haalt Emil Hansson definitief terug naar de Eredivisie Gepubliceerd op 10-6-2020 | Via fox sports

Emil Hansson keert terug naar de Eredivisie. De aanvaller - die eigendom was van Hannover 96 - tekent voor vier jaar bij Fortuna Sittard. Afgelopen seizoen speelde Hansson deels al op huurbasis voor RKC Waalwijk.

Hansson verdiende afgelopen seizoen een transfer naar de Tweede Bundesliga na een sterk jaar bij RKC Waalwijk, maar een echte doorbraak in Duitsland bleef uit. Vanaf januari werd de Zweed verhuurd aan RKC. 

"Tijdens de afgelopen maanden ben ik erachter gekomen dat ik graag in Nederland voetbal,’’ aldus de 21-jarige Hansson op de website van zijn management.

Ondanks interesse van andere clubs koos Hansson voor de Limburgse club. "Fortuna gaf me het beste gevoel, zeker nadat ik enkele gesprekken had gevoerd met trainer Kevin Hofland."

"Dit is een geweldige transfer voor Fortuna Sittard", laat technisch manager Sjors Ultee weten. "Met Emil halen we een creatieve buitenspeler binnen die, ondanks zijn jonge leeftijd, al veel uren heeft gemaakt in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. We zijn ervan overtuigd dat zijn komst veel kwaliteit toevoegt aan de selectie." (FOX Sports/ANP) 

Uitgelicht

Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020
Eredivisie
Top Notch en Noah’s Ark ontwerpen de nieuwe Eredivisiebal 2020/21 Gepubliceerd op 7-7-2020
Eredivisie
Betaald voetbalclubs veilen unieke items tijdens Meer dan Voetbal-week Gepubliceerd op 6-7-2020
Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020