Fortuna Sittard ontslaat Kevin Hofland Gepubliceerd op 11-11-2020 | Via fox sports

Kevin Hofland is ontslagen als trainer van Fortuna Sittard. De club heeft dit besluit genomen op basis van de tegenvallende sportieve resultaten van het eerste elftal gedurende een langere periode. In navolging van Hofland verlaat ook assistent-trainer Kristof Aelbrecht de club.

De 41-jarige Hofland was sinds deze zomer hoofdtrainer in Sittard. Hij werkte daarvoor als assistent bij Fortuna samen met Claudio Braga, René Eijer en Sjors Ultee. Voor Hofland, voormalig international en oud-speler van o.a. Fortuna, Feyenoord en PSV, was het zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Hofland was sinds februari 2018 als trainer actief in Sittard en leidde de club, samen met de huidige technisch manager Sjors Ultee, naar de Eredivisie. Het eerste jaar op het hoogste niveau verloopt keurig, met een vijftiende plaats en dus handhaving als eindresultaat. De 0-2 overwinning in de Kuip tegen Feyenoord geldt als hoogtepunt van de rentree in de Eredivisie.

Vanaf het daaropvolgende seizoen (2019/20) bivakkeert Fortuna Sittard rond de degradatiezone. Vanwege het coronavirus wordt het seizoen echter niet uitgespeeld. Fortuna staat op dat moment op de zestiende plaats.

Afgelopen zomer werd het spelersbudget substantieel verhoogd om -na alle positieve ontwikkelingen naast het veld- ook sportief een grote stap vooruit te zetten. Het voornaamste doel: aansluiting vinden met de middenmoot in de Eredivisie. Een ambitieuze, maar club-breed gedragen doelstelling die gerealiseerd moest worden met een pittig programma voor de winterstop. De groei van het eerste elftal bleef in het eerste blok van dit seizoen echter te veel achter bij de ambities, waardoor Fortuna Sittard nu de beslissing neemt om te stoppen met Hofland als hoofdtrainer. Fortuna staat in de Eredivisie momenteel onderaan, met slechts drie punten uit acht duels (0x winst, 3x gelijk, 5x verlies). 

Voorzitter Isitan Gün, als grootaandeelhouder binnen dit kader voetbaltechnisch eindverantwoordelijk, is zich bewust van de impact van het besluit: "Dit is extreem pijnlijk, zoveel is duidelijk. Zeker gezien het feit dat we elkaar al zo lang kennen en ik enorm veel respect voor Kevin heb. Hij is een kind van de club en heeft een belangrijke rol gespeeld in onze promotie naar de Eredivisie. Ik geloof ontegenzeggelijk in Kevins kwaliteiten als mens en als trainer, maar in het voetbal moet je soms handelen in het belang van de club waarbij emoties dan even van ondergeschikt belang zijn. Feit is dat de kwaliteit van de selectie niet tot uiting komt in de prestaties van het eerste team. Om die reden is het tijd voor verandering."

Verder zegt Gün op de clubwebsite: "We zijn momenteel in de afrondende fase met de opvolger van Kevin en hopen op korte termijn met de naam van de opvolger naar buiten te kunnen treden."

(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020