Fortuna Sittard swingt langs Heracles Almelo Gepubliceerd op 24-11-2018 | Via fox sports

Fortuna Sittard heeft zich met een klinkende 3-0-overwinning op Heracles Almelo in het linkerrijtje van de Eredivisie genesteld. Het was voor de Limburgers al de derde thuiszege op een rij.

De laatste keer dat Fortuna drie thuisduels op een rij won in de Eredivisie was in het seizoen 1999/2000, toen in februari en maart achtereenvolgens Willem II, Ajax en MVV in Sittard verslagen werden.

Mark Diemers opende de score na ruim een kwartier vanaf de strafschopstip. De penalty was toegekend omdat Heracles-doelman Janis Blaswich de Slowaak Branislav Niňaj naar de grond had gewerkt.

Finn Stokkers maakte er met een intikker bij de tweede paal na een corner 2-0 van en na ruim een uur bepaalde Ahmed El Messaoudi met een droge schuiver de eindstand. Stokkers scoorde al voor de vierde keer op een rij in een eredivisiewedstrijd. Matthew Amoah deed dat in 2000 voor het laatst namens de club uit Sittard.

Fortuna won de afgelopen weken thuis al van PEC Zwolle (3-0) en De Graafschap (3-1). Heracles, dat zo voortvarend aan het seizoen begon, kwam voor de vierde keer op een rij niet tot een zege. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax verkleint gat met PSV na zege op NAC Breda Gepubliceerd op 18-2-2019
Eredivisie
Eredivisieclubs helpen 280 fans met overgewicht gezonder te leven Gepubliceerd op 14-2-2019
Eredivisie
PSV in slotfase naast FC Utrecht Gepubliceerd op 11-2-2019
Eredivisie
Weergaloze goal Van der Meer bezorgt Excelsior winst op Feyenoord Gepubliceerd op 4-2-2019
Eredivisie
Patrick Joosten uitgeroepen tot Speler van de Maand januari Gepubliceerd op 30-1-2019