Fortuna stelt Sjors Ultee aan als opvolger van Eijer Gepubliceerd op 13-6-2019 | Via fox sports

Sjors Ultee is de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard. De 32-jarige Utrechter is de opvolger van René Eijer, wiens nog doorlopende contract eerder werd ontbonden.

Eijer was er samen met zijn assistent Kevin Hofland verantwoordelijk voor dat het gepromoveerde Fortuna zich het afgelopen seizoen wist te handhaven in de Eredivisie.

Ultee tekent in Sittard een contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen. Hij was eerder onder meer werkzaam als assistent bij FC Utrecht en FC Twente. Het afgelopen seizoen assisteerde hij Rob Alflen bij Helmond Sport. ''Wij zijn er zeker van dat Sjors een uitstekend team vormt met de zittende technische stafleden Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht'', zegt algemeen directeur Ivo Pfennings van de Limburgse club.

Technisch manager Sjoerd Ars is ook enthousiast. De jeugdige leeftijd van de nieuwe trainer ziet hij niet als een probleem. ''We kijken altijd naar kwaliteit, inhoud en of iets past in het totaalplaatje. En als je zijn cv erbij pakt zie je dat Sjors al heel wat jaartjes meeloopt in het betaalde voetbal.''

Ultee werkte als sinds 2009 bij FC Utrecht waar hij jeugdteams trainde maar ook geregeld de teamtrainingen van Jong FC Utrecht en het eerste elftal verzorgde. In zijn laatste twee Utrechtse jaren assisteerde hij Alflen en Erik ten Hag. Daarna stapte hij over naar FC Twente en vervolgens Helmond Sport waar hij zijn werk combineerde met het maken van wedstrijdanalyses voor AZ. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Voetbalhelden inspireren kinderen in nieuwe campagne FOX Sports Gepubliceerd op 19-7-2019
Eredivisie
Done deal: Matthijs de Ligt naar Juventus Gepubliceerd op 18-7-2019
Eredivisie
Algemeen Directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord Gepubliceerd op 17-7-2019
Eredivisie
ECV bezorgd: gaat Ajax met tweede garnituur Eredivisie in Gepubliceerd op 15-7-2019
Eredivisie
Ruim 8.000 bezoekers bij 2e editie FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival Gepubliceerd op 11-7-2019