Fortuna vergroot zorgen van Heerenveen met nieuwe zege in eigen huis Gepubliceerd op 2-2-2020 | Via fox sports

Fortuna Sittard blijft dit seizoen verbazen in eigen huis. De ploeg van trainer Sjors Ultee versloeg sc Heerenveen met 2-1 en drukte de Friezen ondertussen verder in de problemen.

Voor Heerenveen was het alweer de vijfde competitiewedstrijd op rij zonder zege (1 punt). De laatste overwinning dateert van 8 december, toen op bezoek bij hekkensluiter RKC Waalwijk werd gewonnen.

Fortuna pakte juist zijn goede serie in eigen huis weer op. De laatste wedstrijd tegen Vitesse ging verloren, maar daarvoor werden vijf achtereenvolgende zeges geboekt.

Vliegende start

De thuisploeg moest tegen Heerenveen wel aan de bak, nadat Heerenveen een vliegende start had gemaakt. Na een fijne steekbal van Joey Veerman tekende Mitchell van Bergen na zes minuten voor de openingsgoal.

Fortuna had binnen de kortste keren een antwoord paraat, al had het wel de hulp van Heerenveen nodig. Felix Passlack kreeg na een kwartier de bal via een tegenstander voor de voeten en bleef vervolgens koelbloedig.

De tweede treffer van Fortuna een kwartier voor tijd was helemaal op het conto van de bezoekers toe te schrijven. Na een flipperkast werkte Sven Botman de bal per ongeluk in zijn eigen doel.

Runar Espejord leek Heerenveen op de valreep nog aan een punt te helpen, maar de invaller kopte van dichtbij op de buitenkant van de paal. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020