'Frenkie de Jong kiest voor Paris Saint-Germain' Gepubliceerd op 6-12-2018 | Via fox sports

Frenkie de Jong verruilt Ajax na dit seizoen zo goed als zeker voor Paris Saint-Germain. Dat meldt ​De Telegraaf.

De Fransen zouden bereid zijn 75 miljoen euro te betalen om de 21-jarige middenvelder komende zomer over te nemen. De Jong heeft nog een contract tot medio 2022 in Amsterdam.

Een delegatie van PSG was donderdag in Amsterdam en wil volgens de krant de gevraagde afkoopsom van 75 miljoen euro van directeur voetbalzaken Marc Overmars op tafel leggen.

Overmars bevestigt het bezoek van de Fransen, maar zegt ook dat er nog geen definitief akkoord is getekend. Meer clubs hebben volgens de Ajax-directeur interesse.

Frenkie de Jong bevestigt vrijdag tegen de krant dat er nog helemaal geen deal is. De gewilde middenvelder geeft aan dat hij zeker niet vertrekt in de winter. 

"Hij sprak net Frans"
Trainer Erik ten Hag reageerde nuchter op de berichtgeving over De Jong, die na Virgil van Dijk (80 miljoen euro) de op één na duurste Nederlandse voetballer ooit kan worden. "Hij sprak net al Frans tegen mij", lachte hij. "We weten dat de beste zes clubs van Europa een paar spelers van ons op het oog hebben. We moeten ons niet laten afleiden en vooral onze wedstrijden blijven winnen. Het tijdstip van deze berichten maakt me ook niet uit. Zulke berichten zullen blijven komen." (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019
Eredivisie
Test je kennis over de eredivisie met de nieuwe quiz-app Blikkie Terug Gepubliceerd op 9-5-2019