From zero to hero: Lam bezorgt PEC een punt tegen Fortuna Gepubliceerd op 6-11-2020 | Via fox sports

Tegen FC Twente was Thomas Lam nog de schlemiel, maar op bezoek bij Fortuna Sittard heeft hij zijn club vrijdag een uitstekende dienst bewezen. De verdediger bezorgde PEC met een prachtige vrije trap een punt in Sittard: 2-2.

John Stegeman had vooraf al aangekondigd dat hij zijn aanvoerder 'gewoon' weer ging opstellen tegen Fortuna. De trainer had Lam een week eerder nog voor rust naar de kant gehaald, nadat de verdediger twee keer opzichtig in de fout ging bij de tegendoelpunten. Maar tegen Fortuna stond de Fin dus weer in de basis.

Lam kon echter niet voorkomen dat Fortuna al na zes minuten de voorsprong pakte. Emil Hansson was het eindstation van een snelle uitbraak van de ploeg uit Sittard. De aanvaller rondde de aanval met een prachtig geplaatst schot in de verre hoek af. 

Na ruim een half uur stond het weer gelijk. Buitenspeler Immanuel Pherai gaf een mooie indraaiende voorzet, die verdediger Jaroslaw Jach achter zijn eigen doelman Yanick van Osch kopte. Vlak voor rust bracht George Cox Fortuna weer op voorsprong. De Engelse verdediger was vorig weekend tegen Ajax ook al twee keer trefzeker.In de tweede helft was het de beurt aan Lam. De aanvoerder betaalde het vertrouwen van zijn trainer Stegeman uit door na een uur spelen de gelijkmaker binnen te schieten. Hij schoot een vrije trap onberispelijk achter doelman Van Osch. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020