Geen Hake-effect, Ajax eenvoudig langs Utrecht Gepubliceerd op 8-11-2020 | Via ESPN

Ajax heeft zondag in De Galgenwaard gewonnen van FC Utrecht. Trainer Erik ten Hag won met de Amsterdammers op bezoek bij zijn oude club: 0-3.

Utrecht, dat deze week trainer John van den Brom plotseling zag vertrekken naar KRC Genk, stond onder leiding van interimcoach René Hake. De veelbesproken Maarten Paes kreeg van Hake weer de voorkeur onder de lat ten koste van Thijmen Nijhuis.

Na een eerste helft zonder doelpunten brak Davy Klaassen in de 62ste minuut de ban. Dusan Tadic benutte negen minuten later een strafschop. De ingevallen Quincy Promes bepaalde in blessuretijd de eindstand op 0-3.

Ajax blijft dankzij de overwinning koploper in de Eredivisie. Vitesse kan zondag in punten gelijk komen als FC Emmen wordt verslagen.

Ajax beleeft de beste competitiestart sinds het seizoen 2006/2007, toen het na acht duels ook op 21 punten stond. Bij Ajax viel Antony geblesseerd uit. De Braziliaan ging in de rust met een hamstringblessure naar de kant. Bij FC Utrecht zat René Hake als interim-trainer op de bank. Hij verving John van den Brom die naar KRC Genk is vertrokken. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021