Geen Hake-effect, Ajax eenvoudig langs Utrecht Gepubliceerd op 8-11-2020 | Via fox sports

Ajax heeft zondag in De Galgenwaard gewonnen van FC Utrecht. Trainer Erik ten Hag won met de Amsterdammers op bezoek bij zijn oude club: 0-3.

Utrecht, dat deze week trainer John van den Brom plotseling zag vertrekken naar KRC Genk, stond onder leiding van interimcoach René Hake. De veelbesproken Maarten Paes kreeg van Hake weer de voorkeur onder de lat ten koste van Thijmen Nijhuis.

Na een eerste helft zonder doelpunten brak Davy Klaassen in de 62ste minuut de ban. Dusan Tadic benutte negen minuten later een strafschop. De ingevallen Quincy Promes bepaalde in blessuretijd de eindstand op 0-3.

Ajax blijft dankzij de overwinning koploper in de Eredivisie. Vitesse kan zondag in punten gelijk komen als FC Emmen wordt verslagen.

Ajax beleeft de beste competitiestart sinds het seizoen 2006/2007, toen het na acht duels ook op 21 punten stond. Bij Ajax viel Antony geblesseerd uit. De Braziliaan ging in de rust met een hamstringblessure naar de kant. Bij FC Utrecht zat René Hake als interim-trainer op de bank. Hij verving John van den Brom die naar KRC Genk is vertrokken. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020