Gemiste strafschop Zahavi komt PSV duur te staan, 1-1 bij FC Twente Gepubliceerd op 22-11-2020 | Via fox sports

PSV heeft op bezoek bij FC Twente averij opgelopen in de titelstrijd. De ploeg van Roger Schmidt speelde in Enschede gelijk: 1-1. PSV staat nu vierde in de Eredivisie, vier punten achter koploper Ajax.

FC Twente-keeper Joël Drommel, die vorige week mocht meetrainen bij Oranje, had in de beginfase een paar goede reddingen, maar kon de openingstreffer van Donyell Malen in de achtste minuut niet voorkomen. Eran Zahavi kreeg vlak voor rust een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de spits uit Israël stuitte vanaf elf meter op Drommel.

PSV, waar de niet fitte Mario Götze ontbrak in de selectie, had het in de tweede helft een stuk lastiger met de Tukkers. Topscorer Danilo kreeg een strafschop na een handsbal van Cody Gakpo. De Braziliaanse spits van Twente benutte, in tegenstelling tot Zahavi, zijn penalty wel: 1-1. Beide ploegen kregen nog kansen, maar er werd niet meer gescoord.

PSV staat nu vierde met 20 punten, een punt achter nummer 3 Feyenoord. De achterstand op koploper Ajax is opgelopen naar vier punten. 
(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vanavond live in speelronde 3 van de eDivisie: topper Ajax - PSV Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Prachtig eerbetoon Doesburg en Danilo in voetsporen Romário Gepubliceerd op 24-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020