Generale repetitie Groningen live op FOX Sports Gepubliceerd op 4-9-2020 | Via fox sports

Als één club uitkijkt naar het begin van de Eredivisie, is het FC Groningen wel. De Groningers trappen in eigen stadion af tegen PSV en hopen natuurlijk op de eerste officiële speelminuten van Arjen Robben sinds zijn terugkeer. Maar voordat het zover is, oefent FC Groningen zondag eerst tegen Arminia Bielefeld. Die wedstrijd is vanaf 14.30 uur live te zien op FOX Sports.

Een generale repetitie, en misschien dus wel met Robben binnen de lijnen. De aanvoerder is opgenomen in de wedstrijdselectie. Bij Arminia Bielefeld, dat vorig seizoen promoveerde naar de Bundesliga, komt mogelijk Ritsu Doan in actie. De Japanner, die via Groningen bij PSV belandde, wordt door de Eindhovenaren verhuurd aan Arminia Bielefeld. En dus lonkt er een weerzien met Doan, die in Groningen furore maakte. 

FC Groningen zal hoe dan ook gemotiveerd aan de aftrap verschijnen. Afgelopen zaterdag verloor het elftal van trainer Danny Buijs nog met pijnlijke cijfers van Werder Bremen. Het werd, zonder Robben, 4-0 voor de Duitsers. De 36-jarige aanvoerder was er op 22 augustus tegen Almere City wél bij. Robben richt zich op de competitiestart en zal mogelijk ook tegen Bielefeld minuten maken.

De Duitse club promoveerde afgelopen seizoen dus naar het hoogste niveau en bleef in de Tweede Bundesliga grote clubs als VfB Stuttgart en Hamburger SV voor. Of Arminia klaar is voor de Bundesliga, moet zondag blijken in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Volle voetbalzondag

FC Groningen-Arminia Bielefeld is zeker niet het enige affiche op de zondag van FOX Sports. De Keuken Kampioen Divisie is in volle gang en dus worden Excelsior-Almere City, FC Den Bosch-FC Dordrecht en Helmond Sport-NAC Breda live uitgezonden. En Ajax opent de Eredivisie voor vrouwen tegen FC Twente. Ook die wedstrijd is rechtstreeks te volgen. (FOX Sports)

FC Groningen - Arminia Bielefeld is zondag vanaf 14.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 1

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020
Eredivisie
Eredivisie zet nieuwe stap in het verzamelen en delen van sportieve data Gepubliceerd op 10-9-2020
Eredivisie
Afspraken voortijdig beëindigen betaald voetbalcompetities vastgelegd Gepubliceerd op 9-9-2020