Gérard de Nooijer terug bij Sparta als assistent-trainer Gepubliceerd op 7-6-2020 | Via fox sports

Gérard de Nooijer keert als assistent-trainer terug bij Sparta Rotterdam. De 51-jarige Zeeuw ondertekent een contract voor één seizoen bij de Eredivisie-club.

Hij speelde in zijn profcarrière 246 wedstrijden in tien seizoenen voor Sparta (1988-1998).

De Nooijer is als assistent van hoofdtrainer Henk Fraser de vervanger van Aleksandar Rankovic, die komend seizoen hoofdcoach is bij ADO Den Haag. "In Gérard hebben we een trainer met ervaring in het vak en het profvoetbal, die een groot verleden heeft bij de club", laat technisch directeur Henk van Stee weten. "Henk Fraser en ik waren positief en ook Gérard was enthousiast, dus wij zijn blij dat we eruit zijn gekomen."

De Nooijer was in zijn trainerscarrière werkzaam bij de amateurs van FC Dauwendaele en VV Goes en bij FC Dordrecht. Ook was hij mede-oprichter van de Zeeuwse jeugdopleiding JVOZ, samenwerkingspartner van Sparta. Zijn laatste avontuur was bij het Chinese Dalian Istar.

"Als speler heb ik een geweldige tijd gehad op Het Kasteel, het doet me goed om hier te tekenen", reageert De Nooijer. "De club heeft de afgelopen twee seizoenen goede stappen naar voren gezet en ik kijk ernaar uit hieraan bij te dragen. Ik heb heel veel zin om te beginnen." (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020
Eredivisie
Top Notch en Noah’s Ark ontwerpen de nieuwe Eredivisiebal 2020/21 Gepubliceerd op 7-7-2020
Eredivisie
Betaald voetbalclubs veilen unieke items tijdens Meer dan Voetbal-week Gepubliceerd op 6-7-2020
Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020