Gerenoveerd Heerenveen begint uitstekend aan Eredivisie Gepubliceerd op 12-9-2020 | Via fox sports

sc Heerenveen is de eerste koploper in de Eredivisie. De gerenoveerde Friese ploeg won in eigen huis van Willem II: 2-0.

Bij Heerenveen stonden er, mede door een blessure bij Mitchell van Bergen, slechts vier spelers op het veld die ook 7 maart 2020 aan de aftrap stonden bij het laatste officiële duel van de Friezen. De op het oude nest teruggekeerde Erwin Mulder en Henk Veerman hadden een basisplaats net als lastminute-aanwinsten Oliver Batista Meier en PaweÅ‚ Bochniewicz. 

Willem startte met de droomvoorhoede van vorig seizoen, maar moest in de achterhoede improviseren. Dries Saddiki, normaal gesproken middenvelder, startte als rechtsback, linksback Miquel Nelom speelde in het centrum en de 21-jarige Duitse debutant Derrick Kohn begon als linkervleugelverdediger. 

Trefzekere verdedigers

Heerenveen dat op 29 november 2019 voor het laatst thuis had gewonnen in de Eredivisie en alle wedstrijden in de voorbereiding verloor, kwam in het nieuwe seizoen wel goed voor de dag. 

Lucas Woudenberg zorgde in de 22ste minuut voor een opsteker door de 1-0 binnen te prikken na een goede combinatie met de jonge linksbuiten Arjen van der Heide. De Poolse aanwinst Bochniewicz knikte de thuisploeg in de tweede helft definitief naar de zege met een knappe kopbal: 2-0. Willem II kwam niet verder dan een afgekeurde goal van Vangelis Pavlidis. 

(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020
Eredivisie
Eredivisie zet nieuwe stap in het verzamelen en delen van sportieve data Gepubliceerd op 10-9-2020
Eredivisie
Afspraken voortijdig beëindigen betaald voetbalcompetities vastgelegd Gepubliceerd op 9-9-2020