Ghoochannejhad leidt PEC Zwolle langs tien man Sparta Gepubliceerd op 26-9-2020 | Via fox sports

PEC Zwolle heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De ploeg van trainer John Stegeman zette Sparta Rotterdam met 4-0 aan de kant. Zwolle heeft na drie duels vier punten. Hekkensluiter Sparta is nog altijd puntloos en wist zelfs nog geen doelpunt te maken.

Sparta leek Zwolle tot de rust op gelijke hoogte te houden. Diep in blessuretijd van de eerste helft ging het echter mis voor de Rotterdammers. De Portugese verdediger Michael Pinto maakte hands op de doellijn en kreeg een directe rode kaart. Reza Ghoochannejhad benutte de strafschop en zorgde er zo voor dat Zwolle toch met een voorsprong ging rusten.

Met een speler meer liep Zwolle in de tweede helft rap weg. Ghoochannejhad maakte in de 47ste minuut de 2-0. In de 54ste minuut schoot Clint Leemans de bal in het dak van het doel: 3-0. De Japanner Yuta Nakayama zorgde voor de vierde en laatste treffer.

Sparta heeft de komende weken geen eenvoudig programma, met AZ en Feyenoord als eerstkomende tegenstanders in de competitie. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Voetballers en trainers zetten zich in voor bewustwording van coronaregels Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Danilo zorgt voor samba in Enschede Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Zo schreef Traoré met Ajax eredivisiehistorie Gepubliceerd op 26-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020