Giakoumakis bezorgt VVV met negende treffer punt tegen PEC Gepubliceerd op 28-11-2020 | Via fox sports

Het duel tussen VVV-Venlo en PEC Zwolle is in een gelijkspel geëindigd. Het werd in De Koel, de thuisbasis van VVV, 2-2. De Griekse spits Giorgos Giakoumakis bezorgde VVV met zijn negende doelpunt van het seizoen een punt.

 

In de 78e minuut bepaalde Giakoumakis met een bekeken stiftje de eindstand. Hij heeft nu in zijn laatste vier competitiewedstrijden gescoord en scherpte zijn eigen clubrecord aan; nog nooit scoorde een VVV-speler negen keer in zijn eerste tien wedstrijden. In het seizoen 1977-1978 kwam Lorenz Hilkes in zijn eerste tien eredivisieduels tot zeven doelpunten en Hilkes was dus al door de Griek afgelost.

Giakoumakis is met Danilo (FC Twente) en Steven Berghuis (Feyenoord) gedeeld topscorer in de eredivisie.

Jafar Arias zette VVV in de 21e minuut op voorsprong, na een blunder van PEC Zwolle-keeper Michael Zetterer. Via Immanuel Pherai en Mike van Duinen nam PEC de leiding, maar tot de tweede zege kwam het niet. In de extra tijd werd PEC-captain Thomas Lam nog met rood weggestuurd na een slaande beweging richting Giakoumakis.

PEC heeft sinds 26 september niet meer gewonnen. De laatste zeven duels leverden vijf remises en twee nederlagen op. De ploeg van trainer John Stegeman staat voorlopig elfde, VVV twee plekken lager.

(FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021