Giakoumakis van schlemiel naar held tegen Heracles Gepubliceerd op 7-11-2020 | Via fox sports

VVV-Venlo weet weer wat winnen is. De ploeg van Hans de Koning won met 3-2 van Heracles Almelo, dat kort voor rust een rode kaart kreeg. Georgios Giakoumakis was de absolute hoofdrolspeler. De Griek miste een strafschop, veroorzaakte een penalty, maar maakte ook het winnende doelpunt.

Nadat Giakoumakis een penalty had gemist, zette Silvester van der Water de bezoekers in de 38ste minuut op voorsprong. Vijf minuten later moest Heraclied Adrian Szöke met een rode kaart vertrekken. De Hongaar deelde in een luchtduel met Danny Post een elleboogstoot uit, zo oordeelde scheidsrechter Richard Martens nadat hij de beelden van de VAR bekeken had.

Giakoumakis van schlemiel naar held
Na rust profiteerde VVV van de tien man bij Heracles en scoorden Jafar Arias en Vito van Crooij. Georgios Giakoumakis, die zelf een penalty had gemist, veroorzaakte een strafschop. Rai Vloet maakte vanaf elf meter gelijk, waardoor de Griekse spits de schlemiel leek te worden bij VVV. Maar in de 88ste minuut was het uitgerekend Giakoumakis die de winnende treffer maakte. "Het was een verschikkelijke avond", aldus de aanvaller die nu op zeven doelpunten staat en ook is opgeroepen door de nationale ploeg van Griekenland. 

Vloet weer belangrijk
Ook Vloet staat op zeven doelpunten in de competitie. De aanvaller middenvelder is dankzij zijn assist op Van der Water maar liefst bij negen van de tien Heracles-goals dit seizoen betrokken.

VVV, dat zes wedstrijden op rij niet had gewonnen, heeft nu net als Heracles acht punten na acht duels. Hierdoor staan beide clubs in de middenmoot.
(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vanavond live in speelronde 3 van de eDivisie: topper Ajax - PSV Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Prachtig eerbetoon Doesburg en Danilo in voetsporen Romário Gepubliceerd op 24-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020