Gladon opnieuw het goudhaantje van Groningen Gepubliceerd op 6-4-2019 | Via fox sports

FC Groningen heeft voor de zevende keer op een rij een thuiswedstrijd gewonnen. Excelsior werd met 1-0 verslagen dankzij een doelpunt van invaller Paul Gladon.

Dinsdag nam Gladon, toen ook als invaller, ook al de winnende goal voor zijn rekening tegen De Graafschap (1-0). Sterker nog: Gladon scoorde tegen de Superboeren elf minuten na zijn invalbeurt en ook vanavond tegen Excelsior was het precies na elf minuten raak. 

In de 69ste minuut nam de spits de bal op zo'n tien meter van het doel aan en vervolgens schoot hij vanuit de draai raak. Behalve de goal van Gladon viel er bijzonder weinig te genieten in Groningen. Voor de derde opeenvolgende keer eindigde een thuisduel van de Groningers in 1-0.

De ploeg van trainer Danny Buijs heeft thuis al 314 minuten geen doelpunt geïncasseerd. Door de nipte zege passeerde FC Groningen Willem II en de club staat nu op de achtste plaats, met zicht op deelname aan de play-offs.

Bij Excelsior nam assistent André Hoekstra de honneurs waar na het opstappen van trainer Adrie Poldervaart. Die besloot donderdag zijn contract in te leveren omdat hij zijn ploeg naar eigen zeggen niet meer kon raken. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Conceptprogramma eredivisie 2019/2020 bekend Gepubliceerd op 14-6-2019
Eredivisie
Alex Tielbeke vertrekt als directeur bij Eredivisie CV & EMM Gepubliceerd op 13-6-2019
Eredivisie
Op weg naar rookvrije voetbalstadions Gepubliceerd op 4-6-2019
Eredivisie
Clubs helpen ruim 16.000 kinderen meer dan 100.000 boeken te scoren Gepubliceerd op 4-6-2019
Eredivisie
RKC en Sparta terug in de Eredivisie, FC Utrecht gaat Europa in Gepubliceerd op 29-5-2019