Gladon opnieuw het goudhaantje van Groningen Gepubliceerd op 6-4-2019 | Via fox sports

FC Groningen heeft voor de zevende keer op een rij een thuiswedstrijd gewonnen. Excelsior werd met 1-0 verslagen dankzij een doelpunt van invaller Paul Gladon.

Dinsdag nam Gladon, toen ook als invaller, ook al de winnende goal voor zijn rekening tegen De Graafschap (1-0). Sterker nog: Gladon scoorde tegen de Superboeren elf minuten na zijn invalbeurt en ook vanavond tegen Excelsior was het precies na elf minuten raak. 

In de 69ste minuut nam de spits de bal op zo'n tien meter van het doel aan en vervolgens schoot hij vanuit de draai raak. Behalve de goal van Gladon viel er bijzonder weinig te genieten in Groningen. Voor de derde opeenvolgende keer eindigde een thuisduel van de Groningers in 1-0.

De ploeg van trainer Danny Buijs heeft thuis al 314 minuten geen doelpunt geïncasseerd. Door de nipte zege passeerde FC Groningen Willem II en de club staat nu op de achtste plaats, met zicht op deelname aan de play-offs.

Bij Excelsior nam assistent André Hoekstra de honneurs waar na het opstappen van trainer Adrie Poldervaart. Die besloot donderdag zijn contract in te leveren omdat hij zijn ploeg naar eigen zeggen niet meer kon raken. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
KNVB start met VAR-communicatie op videoschermen in Eredivisie Gepubliceerd op 14-10-2019
Eredivisie
Nederlandse voetbalwereld vraagt aandacht voor LHBTI acceptatie Gepubliceerd op 9-10-2019
Eredivisie
Effectieve Van Aanholt is ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 8-10-2019
Fox Sports
Malen uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-10-2019
Eredivisie
Nils Röseler: vaste waarde bij VVV-Venlo Gepubliceerd op 2-10-2019