Go Ahead Eagles zet ook Jong AZ opzij Gepubliceerd op 22-2-2021 | Via ESPN

Acht van de laatste negen wedstrijden gewonnen

In een gelijk opgaande wedstrijd zonder veel grote kansen heeft Go Ahead Eagles desondanks met 3-0 gewonnen van Jong AZ. Persoonlijke fouten van de thuisploeg werden genadeloos afgestraft.

Na een mooie diepe bal in de 32e minuut dreigde Bas Kuipers de zestien binnen te stormen maar Robin Lathouwers torpedeerde de opgekomen verdediger. De vraag voor arbiter Nick Smit: gebeurde dat binnen of buiten de zestien? Nét er binnen was zijn oordeel, penalty. Aanvoerder Jeroen Veldmate schoot de bal beheerst binnen, 0-1.

In de 57e minuut ging AZ-keeper Beau Reus in de fout. Hij wilde de bal een hijs geven terwijl een aanvaller op hem af stormde maar raakte hem volledig verkeerd en schoof hem over de grond in de voeten van Eyibil, een meter of twintig voor zijn neus. Die passte op Botos die makkelijk kon binnenschuiven, 0-2. Na een uur ging de wedstrijd in het slot. Een welgeplaatste vrije trap van Luuk Brouwers werd door Sam Beukema binnengekopt, 0-3. 

Go Ahead pas 1 keer verloren in 2021

Jong AZ trad aan met o.a. Tijani Reijnders Zakaria Aboukhlal in de basis maar Aboukhlal moest na 23 minuten al geblesseerd van het veld. AZ blijft 18e op de ranglijst en Go Ahead zit in de flow. Dankzij de derde zege op rij staan de Eagles nog steviger op de vijfde plaats en doen ze goede zaken in de derde periode. Alleen De Graafschap en Roda JC staan er beter voor.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie gaat samenwerking aan met de fantasy voetbalgame Sorare Gepubliceerd op 23-2-2021
Eredivisie
Ajax met speels gemak langs Sparta bij basisrentree Kudus Gepubliceerd op 22-2-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Lasse Schöne de sleutel in Derby van het Noorden? Gepubliceerd op 19-2-2021
Eredivisie
Feyenoord wint na sterke tweede helft ruim van Willem II Gepubliceerd op 15-2-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Record voor het grijpen voor Maarten Stekelenburg Gepubliceerd op 12-2-2021