Götze waarschijnlijk bij PSV-selectie voor duel met PEC Gepubliceerd op 16-10-2020 | Via fox sports

Mario Götze maakt mogelijk zondag al deel uit van de selectie van PSV voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Dat zei trainer Roger Schmidt vrijdag in zijn vooruitblik op het duel.

Schmidt kreeg veel vragen over de fysieke gesteldheid van Götze, maar ontweek handig de vraag of Götze zondag zijn debuut voor PSV gaat maken. “Mario is heel fit. Hij heeft voor zijn komst individueel hard getraind. Wat hij uiteraard heeft gemist, zijn trainingen met de groep.”

Dat geldt ook voor de andere aanwinsten: “Net als voor Ibrahim Sangaré, Adrian Fein en Marco van Ginkel geldt voor Götze dat we het zullen moeten opbouwen; ze hebben wedstrijdminuten nodig, alleen met trainingen krijgen we ze niet fit. De komende weken hebben we veel wedstrijden, en per duel gaan we kijken hoe iedereen er voor staat.”

In Zwolle zijn Van Ginkel, Armando Obispo, Maxi Romero en Erick Gutiérrez er niet bij. Voor de rest is iedereen beschikbaar, dus ook Mohamed Ihattaren. Laatstgenoemde moest afhaken voor het Nederlands elftal vanwege een spierblessure, maar is dus weer fit. En Schmidt had op de persconferentie mooie woorden voor het veelbesproken talent.

Schmidt: “Na zijn blessure was Ihattaren nog twee dagen ziek afgelopen week. Maar hij was donderdag terug, en hij was heel gemotiveerd. Zijn mindset is op dit moment heel goed en hij maakte donderdag de winnende treffer op de training, dus dat was mooi.”

“De eerste weken waren natuurlijk niet top voor Ihattaren. Dus natuurlijk was hij teleurgesteld, maar na een tijdje is hij er anders over gaan denken en het mooiste is dat zijn mindset is veranderd en dat hij wil vechten voor zijn plek.” (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Heldhaftig Heerenveen op jacht naar beste seizoenstart ooit Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Spandoeken met fans zichtbaar op tribunes Heracles Almelo Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Stagevacature: social media Eredivisie 2021 Gepubliceerd op 14-10-2020
Eredivisie
41 wijzigingen in Eredivisie door Europees succes Gepubliceerd op 12-10-2020