Gravenberch mist inzicht Blind en ziet onwennige Rensch Gepubliceerd op 6-4-2021 | Via ESPN

Ryan Gravenberch maakt zich op voor een zeer belangrijke maand voor Ajax.

Ryan Gravenberch merkte tegen sc Heerenveen gelijk hoe groot het gemis was van de geblesseerde Daley Blind. De talentvolle middenvelder van Ajax zag dat het experiment van Erik ten Hag met Devyne Rensch op het middenveld en Edson Álvarez een linie naar achter niet helemaal goed uitpakte. "Het was even wennen."

Gravenberch heeft een mooie week achter de rug met zijn benoeming tot beste speler van de maand en zijn debuut bij Oranje. Maar bij het Nederlands elftal zag hij ook hoe teamgenoot Blind tegen Gibraltar een zware blessure opliep. Hij schrok van het moment en dacht gelijk aan de belangrijke periode die er nu aankomt voor Ajax. "Blind is een belangrijke speler voor ons. Hij vindt altijd de vrije man tussen de linies. Dat missen we en dat moeten we nu goed opvangen."

Tegen Heerenveen haalde Ten Hag door het gemis van Blind Álvarez een linie terug en posteerde Rensch om het middenveld. Die keuze begreep Gravenberch wel. "Rensch heeft in de jeugd op het middenveld gespeeld. Maar nooit in het betaald voetbal, dus dat was even wennen. Tegen Heerenveen was het lastig voor hem. Maar ik denk ook dat iedereen weer moest wennen aan elkaar na de interlandperiode. De afspraken die we hebben kwamen we niet altijd na. Dus dan is het sowieso lastig om goed te spelen."

Belangrijke maand april
Gravenberch kijkt uit naar de belangrijke maand april. Ajax speelt deze maand de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma, de bekerfinale tegen Vitesse en kan deze maand ook al de landstitel binnen slepen. "Ik merk dat iedereen wel gretig is. Iedereen wil prijzen winnen. Uiteindelijk moeten we ervoor zorgen dat we de prijzen binnen halen."

De achttienjarige Gravenberch verwacht donderdag tegen AS Roma een moeilijke wedstrijd. "We moeten spelen net zoals in de eerste wedstrijd tegen Lille. Als je dat niveau laat zien dan moet het tegen AS Roma ook goed komen."

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021