Groningen en Feyenoord schieten weinig op met gelijkspel Gepubliceerd op 24-2-2021 | Via ESPN

Wedstrijd eindigt in de brilstand, nadat Feyenoord drie keer het aluminium raakt.

De wedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord eindigde na negentig weinig enerverende in dezelfde stand als de wedstrijd begon: 0-0. De uitploeg raakte drie keer het aluminium en had meer recht op drie punten, maar al met al was het gelijkspel verdiend.

Het duel begon vermakelijk. Beide ploegen begonnen met de intentie om er echt een wedstrijd van te maken en hadden in het openingskwartier zeker kunnen scoren. Zowel Steven Berghuis als Tomás Suslov kregen al vroeg in de wedstrijd mogelijkheden om de score te openen, maar vonden Sergio Padt en Nick Marsman op hun weg naar het openingsdoelpunt.

Niveau zakt naar beneden

Feyenoord-linksbuiten Luis Sinisterra kreeg na twintig minuten de bal in het strafschopgebied aangespeeld, maar zag zijn inzet uiteindelijk op de paal belanden. Vervolgens zakte het niveau in de wedstrijd ver naar beneden. 

Na rust nam Feyenoord het initiatief in de wedstrijd. De Rotterdammers kregen kansen via Sinisterra, die net over kopte, en Bryan Linssen. De spits - die weer de voorkeur kreeg boven Nicolai JørgensenRóbert Boženík en Lucas Pratto - kwam een-op-een met Padt, maar lepelde de bal op de lat.

Niet veel later kreeg Orkun Kökçü een kans van dichtbij om de score te openen, maar zijn schot werd geblokt door Bart van Hintum. Sinisterra creëerde niet veel later weer een mogelijkheid voor zichzelf, maar raakte voor de tweede keer de paal.  

Stand blijft hetzelfde

Feyenoord schiet weinig op met slechts een puntje uit het Hoge Noorden. De achterstand op nummer drie AZ bedraagt drie punten. Nummer twee PSV heeft zelfs een voorsprong van zeven punten op de ploeg van Dick Advocaat. De ploeg van Danny Buijs loopt een puntje uit op FC Utrecht, waardoor het gat met de nummer zeven vijf punten is.

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021