Groningen huurt Itakura nog een jaar van Manchester City Gepubliceerd op 24-7-2020 | Via fox sports

Ko Itakura speelt ook komend seizoen voor FC Groningen. De 23-verdediger wordt nog een jaar gehuurd van Manchester City.

Itakura kwam in januari 2019 op huurbasis naar Groningen, pas afgelopen seizoen brak hij door en stond hij regelmatig in de basis. De Japanner speelde 23 duels in het eerste elftal.

"Ko is weer een jaar verder in zijn ontwikkeling en is voor ons een belangrijke kracht. Hij kent onze manier van trainen en weet wat de trainers van hem verwachten", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

FC Groningen profiteert ook mee bij een eventuele transfer van Itakura. "Dan wordt er bijvoorbeeld gekeken naar gespeelde wedstrijden", zo meldt Fledderus bij de regionale omroep.

Voor Danny Buijs is het langere verblijf van Itakura een opsteker. De trainer van FC Groningen moest dit jaar al afscheid nemen van verdedigers Samir Memisevic, Mike te Wierik en Django Warmerdam, terwijl er ook veel interesse is voor rechtsback Deyovaisio Zeefuik en verdedigende middenvelder Azor Matusiwa. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020