Groningen huurt verdediger Leal van Villarreal Gepubliceerd op 19-9-2020 | Via fox sports

FC Groningen huurt komend seizoen Spanjaard Miguel Angel Leal Diaz van Villarreal. De Trots van het Noorden heeft een optie tot koop op de verdediger, die op beide backposities uit de voeten kan.

FC Groningen had de wens zich te versterken met een vleugelverdediger. Miguel Angel Leal Diaz stond al langere tijd op het verlanglijstje van technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Wij zijn overtuigd van de kwaliteiten van Miguel. Wij hebben hem vorig seizoen meerdere malen live aan het werk gezien en zijn al in november vorig jaar met hem in gesprek gegaan. Miguel had een aflopend contract en wij wilden hem vastleggen. Uiteindelijk koos hij voor een langer verblijf bij Villarreal, dat hem per se wilde behouden. In de voorbereiding op dit seizoen maakte Miguel onderdeel uit van de eerste selectie, maar nu ontstond alsnog de mogelijkheid om hem naar Groningen te halen en daar zijn we heel blij mee."

Fledderus denkt dat Leal in de smaak zal vallen bij het Groningse publiek. “Miguel is een snelle verdediger en een echte mannetjesputter. Hij past met zijn dynamiek uitstekend binnen onze speelstijl." (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Voetballers en trainers zetten zich in voor bewustwording van coronaregels Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Danilo zorgt voor samba in Enschede Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Zo schreef Traoré met Ajax eredivisiehistorie Gepubliceerd op 26-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020