FC Groningen verliest van Heracles, loopt clubrecord mis Gepubliceerd op 23-12-2020 | Via fox sports

In de jacht naar de beste competitiestart ooit heeft FC Groningen thuis van Heracles verloren: 0-1. Invaller Adrián SzŠ‘ke kroonde zich tot matchwinner. Ondanks de verliespartij sluiten de Noorderlingen het jaar af als nummer vijf van de ranglijst. Heracles krijgt wat meer lucht en komt op vijftien punten.

Bij winst dinsdagavond had Groningen het clubrecord van beste competitiestart ooit uit de boeken geschoten. In het seizoen 2010/11 behaalde het team met onder anderen Dusan Tadic en Tim Matavz 27 punten uit de eerste veertien wedstrijden, de huidige ploeg van Danny Buijs blijft steken op 26 punten.

Heracles verrast

De spelers van beide ploegen leken toe aan de korte winterstop, want er werden maar weinig kansen gecreëerd. Ahmed El Messaoudi, de smaakmaker van Groningen, wist een zeldzame mooie aanval niet om te zetten in een doelpunt. Het weinige gevaar van Heracles kwam voort uit de counter. Delano Burgzorg was dichtbij een goal, maar na een individuele actie was zijn inzet van dichtbij te zwak.

De tweede helft leek niet veel meer op te leveren, totdat de Heraclieden uit het niets soepel door de Groningse verdediging heen speelden. Invaller Adrián SzŠ‘ke werd de diepte ingestuurd en de Hongaar stiftte de bal over keeper Sergio Padt heen. In de slotfase kwamen de Groningers nog bijna langszij. Thijs Dallinga Stuitte op Janis Blaswich en de keeper keerde ook de rebound van Tomáš Suslov. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021