Groningen wint bij Vitesse na curieus incident en dubbelslag Asoro Gepubliceerd op 8-11-2019 | Via fox sports

Vitesse heeft in eigen huis met 1-2 verloren van FC Groningen. Joel Asoro verzorgde de gehele productie voor Groningen, Bryan Linssen scoorde voor de Arnhemmers.

Vitesse verloor de laatste twee duels en toonde ook tegen FC Groningen geen verbetering. De Groningers - die juist de stijgende lijn te pakken hebben dit seizoen - hadden na een half uur het verschil gemaakt. Joel Asoro maakte zijn eerste twee goals voor het team van Danny Buijs. 

Bij het eerste doelpunt kreeg Asoro hulp uit onverwachte hoek. Een Arnhemse supporter gooide een Vitesse-bal op het veld toen de huurling van Swansea kon toeslaan uit de rebound. De Zweedse spits liet zich niet afleiden en tekende voor zijn eerste treffer voor FC Groningen. Remko Pasveer bleef met een vragende blik en een Vitesse-bal in zijn handen achter. 

Asoro bleef ook in de 31ste minuut kalm toen hij oog-in-oog stond met Pasveer: 0-2. Hij werd de eerste Zweed met twee treffers in dienst van FC Groningen na Rasmus Lindgren in 2016.

Vitesse kwam in een betere en spannende tweede helft niet verder dan een doelpunt van Bryan Linssen. Door de 1-2 zege in Arnhem nadert Groningen Vitesse op de ranglijst, de achterstand bedraagt nog slechts drie punten. FC Groningen pakte dertien punten uit de laatste vijf duels. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020