Groningen wint bij Vitesse na curieus incident en dubbelslag Asoro Published on 8-11-2019 | By fox sports

Vitesse heeft in eigen huis met 1-2 verloren van FC Groningen. Joel Asoro verzorgde de gehele productie voor Groningen, Bryan Linssen scoorde voor de Arnhemmers.

Vitesse verloor de laatste twee duels en toonde ook tegen FC Groningen geen verbetering. De Groningers - die juist de stijgende lijn te pakken hebben dit seizoen - hadden na een half uur het verschil gemaakt. Joel Asoro maakte zijn eerste twee goals voor het team van Danny Buijs. 

Bij het eerste doelpunt kreeg Asoro hulp uit onverwachte hoek. Een Arnhemse supporter gooide een Vitesse-bal op het veld toen de huurling van Swansea kon toeslaan uit de rebound. De Zweedse spits liet zich niet afleiden en tekende voor zijn eerste treffer voor FC Groningen. Remko Pasveer bleef met een vragende blik en een Vitesse-bal in zijn handen achter. 

Asoro bleef ook in de 31ste minuut kalm toen hij oog-in-oog stond met Pasveer: 0-2. Hij werd de eerste Zweed met twee treffers in dienst van FC Groningen na Rasmus Lindgren in 2016.

Vitesse kwam in een betere en spannende tweede helft niet verder dan een doelpunt van Bryan Linssen. Door de 1-2 zege in Arnhem nadert Groningen Vitesse op de ranglijst, de achterstand bedraagt nog slechts drie punten. FC Groningen pakte dertien punten uit de laatste vijf duels. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Racisme? Dan voetballen we niet! Published on 21-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie speler van de week: Enes Ünal Published on 19-11-2019
Eredivisie
Meer dan half miljoen eDivisie views in twee dagen Published on 15-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019