Grot op huurbasis naar Vitesse, Hájek tekent voor drie jaar Gepubliceerd op 28-6-2019 | Via fox sports

Vitesse heeft de selectie versterkt met Jay-Roy Grot. De 21-jarige aanvaller, geboren en getogen in Arnhem, wordt voor een jaar gehuurd van Leeds United. De Tsjech Tomás Hájek werd eveneens gehaald.

Grot begon zijn voetballoopbaan bij Vitesse 1892. Via het eveneens Arnhemse ESA verhuisde hij naar de jeugdopleiding van N.E.C., waar hij in augustus 2015 debuteerde in het betaalde voetbal.

In de zomer van 2017 tekende Grot een contract bij Leeds United. Afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor VVV-Venlo. Grot speelde voor de Limburgers 33 duels, waarin hij zes doelpunten maakte.

"Het voelt geweldig dat ik als geboren Arnhemmer nu dan ook echt in het shirt van Vitesse ga spelen", laat Grot opgetogen weten. "Het is een jongensdroom voor mij, want mijn hart ligt in Arnhem. Het is voor mij een stap omhoog en ik ga alles geven om bij te dragen aan de successen van de club."

Tomás Hájek

Tomás Hájek werd vrijdag eveneens vastgelegd. De 27-jarige verdediger van Tsjechische Viktoria Pilzen tekende een contract voor drie jaar in Arnhem.

Hájek speelde het laatste half jaar op huurbasis voor FK Mladá Boleslav uit Tsjechië, waarmee hij Europees voetbal haalde.

“Ik ben heel blij met deze stap. De faciliteiten bij Vitesse zijn uitstekend en de ambities spreken mij aan. Ik kan niet wachten om aan te sluiten bij de groep”, aldus Hájek op de site van Vitesse. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Algemeen Directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord Gepubliceerd op 17-7-2019
Eredivisie
ECV bezorgd: gaat Ajax met tweede garnituur Eredivisie in Gepubliceerd op 15-7-2019
Eredivisie
Ruim 8.000 bezoekers bij 2e editie FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival Gepubliceerd op 11-7-2019
Eredivisie
AZ - Fortuna naar zondagavond vanwege voorronde Europa League Gepubliceerd op 10-7-2019
Eredivisie
FC Utrecht slaat slag met Dalmau Gepubliceerd op 9-7-2019