Haps redt punt in Waalwijk voor verder kleurloos Feyenoord Gepubliceerd op 25-10-2020 | Via ESPN

Na een goede eerste helft is Feyenoord er op bezoek bij RKC Waalwijk niet in geslaagd om de volle buit te pakken. De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong, maar gaf die voorsprong even vaak uit handen: 2-2.

Daarbij was het contrast tussen het eerste en tweede bedrijf erg groot. Hoe de ploeg van Feyenoord-trainer Dick Advocaat voor rust nog fris oogde, was het spel in de tweede helft erg zwak en ongeïnspireerd. Daarmee hielpen de Rotterdammers RKC in het zadel, wat al vrij vlot tot de 1-0 van Cyril Ngonge leidde. 

Na dik een uur spelen zorgde invaller Nicolai Jørgensen echter voor de gelijkmaker. Saillant detail hierbij is dat de Deense spits dit geblesseerd deed: enkele seconden later werd hij naar de kant gehaald. En dat terwijl Jørgensen in de eerste helft nog de geblesseerd uitgevallen João Carlos verving. 

Feyenoord ging vervolgens op jacht naar de voorsprong, maar de treffer viel aan de andere kant. Ola John was het eindstation van een aanval van het strijdende RKC. De aanvaller maakte zijn eerste Eredivisie-doelpunt sinds 4 maart 2012, toen hij nog in dienst van FC Twente acteerde.

Daarmee leek de thuisploeg op weg naar een grote stunt, maar die bleef uit. Op aangeven van Steven Berghuis maakte Ridgeciano Haps heel fraai de 2-2.

Na de wedstrijd is de fitheid van de Rotterdammers het middelpunt van discussie. Vorig weekend liet Feyenoord punten liggen tegen Sparta (1-1) en donderdag werd in het kader van de Europa League met 0-0 gelijkgespeeld op bezoek bij Dinamo Zagreb. De blessures lijken te ontstaan in het kielzog van het drukke speelschema van de nummer vijf van de Eredivisie. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021
Eredivisie
Genomineerden Eredivisie Speler- en Speler U21 van het Jaar bekend Gepubliceerd op 28-5-2021