Hattrickheld Lang helpt Ajax aan comeback-zege tegen Twente Published on 1-12-2019 | By fox sports

Ajax heeft ondanks een 2-0 achterstand vrij gemakkelijk weten te winnen van FC Twente. Noa Lang was aan Amsterdamse zijde de grote man met drie doelpunten bij een 2-5 zege in Enschede.

Ajax begon gezapig aan de wedstrijd en werd ruw wakkergeschud door Twente. Na een kleine twintig minuten keek de ploeg van Erik ten Hag tegen een 2-0 achterstand aan. Keito Nakamura en Aitor Cantalapiedra tekenden voor de doelpunten.

Nakamura maakte zijn derde Eredivisie-treffer van buiten de zestien, evenveel als heel Ajax bij elkaar op dat moment. André Onana moest bovendien voor het eerst dit seizoen een doelpunt toestaan bij een schot van buiten de zestien.

De 2-0 van Aitor leek de benodigde wake up-call voor Ajax dat beter begon te voetballen. Basisdebutant Noa Lang zorgde na een half uur voor de aansluitingstreffer. Na de rust was het wederom Lang die het doel trof: 2-2.

Het verzet van Twente leek daarna gebroken en invaller Klaas-Jan Huntelaar zorgde voor de voorsprong voor Ajax. De Amsterdammers liepen weg na de derde goal van Ajax. Nadat Lang zijn hattrick had voltooid, wist Huntelaar in blessuretijd ook nog de 5-2 te maken. 

Ajax blijft ongeslagen in de Eredivisie en komt na vijftien duels op 41 punten. FC Twente heeft achttien punten na vijftien duels. (FOX Sports) 

Keito Nakamura

 
Keito Nakamura

 
 
 

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019