Heerenveen blijft zonder zege in 2020 door gelijkspel tegen VVV Gepubliceerd op 8-2-2020 | Via fox sports

Heerenveen en VVV hebben allebei een punt overgehouden aan het Eredivisie-duel in het Abe Lenstra Stadion. De Friezen kwamen in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen de club uit Venlo.

De bal ging in de 57ste minuut op de stip na een overtreding van Ibrahim Dresevic op VVV-invaller John Yeboah. Johnatan Opoku benutte zonder problemen dit buitenkansje: 0-1.

Heerenveen ging op jacht naar de gelijkmaker en deze volgde vrij snel. Sherel Floranus prikte een doorkopbal binnen voor de 1-1.

Kansen onbenut

De Friezen misten daarna de kansen op een mogelijke overwinning. VVV - spelend zonder de geopereerde trainer Hans de Koning - loerde in de counter op een late tweede goal, maar ook deze kwam er niet. 

De Limburgse ploeg is met dit gelijkspel nog steeds ongeslagen na de winterstop en pakte zes punten uit vier duels. VVV staat met 21 punten op de zestiende plaats, met ADO Den Haag en RKC Waalwijk onder zich.

De ploeg van Johnny Jansen blijft na het gelijkspel steken op plaats tien van de ranglijst. Heerenveen is er nog niet in geslaagd te winnen na de winterstop. Donderdag ontvangen ze Feyenoord in de kwartfinales van het bekertoernooi. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020