Heerenveen schakelt tiental Feyenoorders uit na knotsgekke kwartfinale Gepubliceerd op 17-2-2021 | Via ESPN

Heerenveen ontvangt begin maart Ajax in de halve eindstrijd. Vitesse en VVV-Venlo treffen elkaar in de andere halve finale.

Sc Heerenveen heeft zich als vierde en laatste geplaatst voor de halve finales van het nationale bekertoernooi. De Friezen waren woensdag in een spectaculaire wedstrijd te sterk voor Feyenoord: 4-3.

Precies drie weken geleden stonden Heerenveen en Feyenoord in de competitie ook tegenover elkaar. Heerenveen won toen met 3-0. 

Feyenoord leek niet heel veel geleerd te hebben van de vorige ontmoeting. Na een kwartier kon Rani Kaib na een voorzet van rechts van Mitchell van Bergen ongehinderd binnen schieten: 1-0.

In de tweede helft nam Feyenoord het initiatief over. In de 47e minuut werkte Bryan Linssen de 1-1 binnen. Heerenveen leek kort daarna weer de leiding te nemen. Nick Marsman veroorzaakte een strafschop, maar herstelde zich door de inzet van Joey Veerman te stoppen.

Die misser leek Heerenveen duur te komen staan. Berghuis zette in de 57e minuut een aanval op met Linssen en werkte de bal daarna met een geplaatst schot in de hoek binnen: 1-2. Vijf minuten later herstelde Geertruida zich van zijn fout voor rust door de 1-3 te maken.

Berghuis dupeerde zijn ploeg door halverwege de tweede helft zijn tweede gele kaart te pakken. Feyenoord hield met een man minder lang stand, maar het ging toch nog mis. Benjamin Nygren maakte in de 81e minuut de 2-3, Henk Veerman zorgde in de 87e minuut voor de gelijkmaker en Siem de Jong werkte in de 88e minuut de 4-3 binnen.

Uitgelicht

Eredivisie
Donyell Malen uitgeroepen tot Eredivisie-Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
Myron Boadu voor het eerst Speler U21 van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
De ongekende cijfers van Myron Boadu in topwedstrijden Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Tadic schiet Ajax in absolute slotfase naast PSV Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Sjors Ultee-effect bij Fortuna Sittard Gepubliceerd op 26-2-2021