Heerenveen stuit opmars RKC ondanks schitterende goal Spierings Gepubliceerd op 8-12-2019 | Via fox sports

sc Heerenveen heeft de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk gewonnen. De Waalwijkers leken een punt te pakken dankzij een schitterende goal van Stijn Spierings, maar Jens Odgaard en Anders Dreyer beslisten anders: 1-3.

RKC haalde vier punten uit de laatste twee duels er verdubbelde daarmee het seizoenstotaal. Tegen sc Heerenveen had het team van Fred Grim slechts kort uitzicht op een resultaat. Na de openingstreffer van Rodney Kongolo zorgde Spierings voor een zeer fraaie gelijkmaker: 1-1. 

Heerenveen wankelde en stond bijna de 2-1 toe, maar Darren Maatsen trof de onderkant van de lat. Aan de andere kant waren Odgaard en Dreyer wel trefzeker.

De treffer van Odgaard was discutabel. De VAR bekeek de goal van de Deense spits terug omdat het sterk op buitenspel leek. Omdat de beelden niet duidelijk het ongelijk van scheidsrechter Marc Nagtegaal konden bewijzen werd het doelpunt goedgekeurd. 

Heerenveen handhaaft zich in de subtop met slechts twee punten minder dan nummer vier Willem II. De club uit Friesland won bovendien voor de 150ste keer een uitduel in de Eredivisie. (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020