Heerenveen stuit opmars RKC ondanks schitterende goal Spierings Published on 8-12-2019 | By fox sports

sc Heerenveen heeft de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk gewonnen. De Waalwijkers leken een punt te pakken dankzij een schitterende goal van Stijn Spierings, maar Jens Odgaard en Anders Dreyer beslisten anders: 1-3.

RKC haalde vier punten uit de laatste twee duels er verdubbelde daarmee het seizoenstotaal. Tegen sc Heerenveen had het team van Fred Grim slechts kort uitzicht op een resultaat. Na de openingstreffer van Rodney Kongolo zorgde Spierings voor een zeer fraaie gelijkmaker: 1-1. 

Heerenveen wankelde en stond bijna de 2-1 toe, maar Darren Maatsen trof de onderkant van de lat. Aan de andere kant waren Odgaard en Dreyer wel trefzeker.

De treffer van Odgaard was discutabel. De VAR bekeek de goal van de Deense spits terug omdat het sterk op buitenspel leek. Omdat de beelden niet duidelijk het ongelijk van scheidsrechter Marc Nagtegaal konden bewijzen werd het doelpunt goedgekeurd. 

Heerenveen handhaaft zich in de subtop met slechts twee punten minder dan nummer vier Willem II. De club uit Friesland won bovendien voor de 150ste keer een uitduel in de Eredivisie. (FOX Sports)

 

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luuk de Jong Published on 21-1-2020
Eredivisie
Vluchteling Mo vindt nieuw thuis bij Sparta Rotterdam Published on 21-1-2020
Eredivisie
ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Published on 20-1-2020
Eredivisie
Gezocht: stagiair social media Eredivisie Published on 20-1-2020
Eredivisie
Prachtgoals Pavlidis en Ndayishimiye bij nieuwe Willem II-stunt tegen AZ Published on 20-1-2020