Hekkensluiter De Graafschap pakt in eigen huis punt tegen Vitesse Gepubliceerd op 23-12-2018 | Via fox sports

De Graafschap heeft in Doetinchem een punt gepakt tegen subtopper Vitesse. De 'Superboeren' kwamen twee keer op voorsprong, maar wisten deze beide keren niet vast te houden: 2-2.

Frank Olijve kon ongehinderd uit halen en bracht de thuisploeg in de twaalfde minuut op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust kwamen de Arnhemmers op het scorebord. Vitesse kwam dankzij Martin Ødegaard in de 45ste minuut langszij.

In het tweede bedrijf kon het duel alle kanten op vallen. Furdjel Narsingh schoot hekkensluiter De Graafschap na een uur op 2-1, maar kon daar niet lang van genieten. Vijf minuten later was het Matus Bero die Vitesse met een fraaie goal op 2-2 zette.

Aan beide kanten volgden nog goede kansen. Zo schoot Vitesse-aanvoerder Bryan Linssen tegen de lat en zag aan de andere kant Delano Burgzorg zijn inzet voorlangs gaan. Verder dan twee doelpunten kwamen beide teams niet.

De Graafschap komt door het gelijke spel op twaalf punten uit zeventien wedstrijden en staat onderaan de ranglijst in de Eredivisie. Vitesse stijgt op doelsaldo naar plaats vijf. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Wout Weghorst Gepubliceerd op 19-3-2019
Eredivisie
Kuijt volgend seizoen op stage bij Stam Gepubliceerd op 12-3-2019
Eredivisie
Tadic en Neres bezorgen Ajax kwartet tegen Fortuna Gepubliceerd op 11-3-2019
Eredivisie
Eredivisie-directeur Jacco Swart wordt Managing Director van de European Leagues Gepubliceerd op 6-3-2019
Eredivisie
Frenkie de Jong opnieuw uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 27-2-2019