Heracles na knappe comeback langs RKC Gepubliceerd op 8-3-2020 | Via fox sports

RKC Waalwijk heeft ondanks een vroege voorsprong geen punten weten te pakken. De Waalwijkers verloren op bezoek bij Heracles Almelo met 4-2.

Al na zes minuten spelen kreeg Heracles de kans om op voorsprong te komen toen het een strafschop kreeg. Cyriel Dessers legde aan voor zijn zestiende van het seizoen, maar hij miste. Na een kwartier kreeg ook RKC Waalwijk een kans van elf meter, die door Clint Leemans wel werd benut. RKC kwam in de 28ste minuut ook nog op 2-0 via Anas Tahiri.

Lang konden de Waalwijkers echter niet genieten van de vroege voorsprong, want zes minuten na de 2-0 had Heracles de stand alweer gelijk getrokken. Eerst was het Dario van den Buijs die met zijn hoofd tekende voor de aansluitingstreffer, waarna Silvester van der Water de 2-2 binnen schoot.

In de tweede helft waren de kansen voor Heracles. In de 52ste minuut was het opnieuw Van der Water die het net wist te vinden. Na ruim een uur spelen besliste Burgzorg met zijn eerste competitietreffer voor Heracles de eindstand op 4-2.

 

RKC kon de overwinning op FC Utrecht van vorig weekend geen gevolg geven. De hekkensluiter staat nu op elf punten van de veilige plaatsen op de ranglijst. Met nog acht wedstrijden te spelen lijken de Waalwijkers af te stevenen op degradatie. (FOX Sports)